Oktober 2008

Nu har jag börjat vänja mig av med min blöja. Hemma är jag nästan alltid utan blöja, jag försöker att kissa på toaletten men det är inte alltid som jag hinner dit i tid. Varje gång jag kissar på toaletten så fr jag ett klistermärke som jag sätter på ett papper på kylen.

 

 
 

April 2008

Nu har jag blivit en stor kille, jag har slutat med både nappen och pottisarna. Jag bestämde själv att det var dax för mig att sluta. När jag inte hade haft mina prylar på dagis på två veckor tyckte inte jag att jag behövde ha dem hemma heller.

2008-02-03

Mina tänder bara växer och växer, nu har jag börjat få två stycken till tänder. Nu är det dags för tänderna brevid framtänderna i överkäken att titta fram. Snart kommer jag att ha åtta stycken tänder i överkäken och sju stycken tänder i underkäken.

 
 

2008-01-23

Nu händer det grejor i min mun igen, tänderna bara ploppar upp som små svampar. Nu har min vänstra framtand i nederkäken börjat att titta fram så snart kommer jag inte att ha bara två små risgryn som syns.

2008-01-10

Nu har min vänstra hörntand i underkäken spruckit igenom så snart kan jag tugga riktigt ordentligt. Det kommer bara fler och fler tänder på mig nu så snart är jag fullproppad med tänder.

 
 

2008-01-08

Jag har lärt mig att uttala mitt namn rätt, tidigare så har jag lagt till ett "d" framför men nu säger jag Anton precis som det ska vara. Jag har även lärt mig en massa andra nya ord och alla runt omkring mig märker hur mycket jag pratar och hur mycket jag härmar allt som alla säger. Mamma och pappa får passa sig för att svära.

2008-01-02

Mamma har upptäckt att jag börjar få fler tänder i underkäken, höger hörntand har börjat spricka igenom tandköttet och vänster hörntand är inte långt efter.

 
 

2007-12-09

Jag vet att det är jag som är Anton, när jag ser min spegelbild eller ett foto på mig så säger jag att det är "Danton". Om mamma eller pappa pekar på mig och frågar vem det är så säger jag oxå "Danton".

2007-12-08

Jag har fått två nya tänder, även dessa är i överkäken. De sitter en bit in i munnen så de syns knappt. Nu har jag 6 st tänder uppe och fortfarande bara 2 tänder i nedre käken. Förhoppningsvis så kommer det fler tänder där nere snart så att det blir lättare för mig att tugga.

 
 

November 2007

Jag har lärt mig att sjunga några fler sånger, nu sjunger jag även Blinka Lilla Stjärna Där och Bä Bä Vita Lamm. Jag älskar att sjunga och gör det nästan hela tiden. Det är synd att mamma och pappa inte kan spela nått instrument så att jag kan sjunga till.

November 2007

Jag har lärt mig att sitta på knä och att gå runt på mina knän. Det är lite svårt och ibland kan det vara jättesvårt att hålla balansen.

 
 

Oktober 2007

Jag har lärt mig massor av nya djur samt hur de låter, om mamma eller pappa frågar vad djuret säger så vet jag det. Jag vet att tuppen säger kuckilku, kosan säger muuu, vovven säger voff, katten säger mjau, lejonet ryter, ankan säger kvack, lammet säger bäää, grisen säger nöff nöff, apan säger ohaa ohaa, hästen gnägar och att flugan säger bzzzz.

Oktober 2007

Nu kan jag sjunga tre stycken låtar, Lilla snigel, Trollmor och Tipptapp.

 
 

2007-10-22

Jag har lärt mig att sitta på knä och även att gå framåt på knä. Jag tycker det är jätte roligt och jag tränar väldigt mycket. Mamma och pappa skrattar mest åt mig när jag håller på för att de tycker jag ser så rolig ut.

September/Oktober 2007

Det har hänt massor av nya saker med mig på sista tiden, jag lär mig massor av saker på dagis så mamma och pappa har lite svårt att hänga med på när jag har lärt mig något nytt. Men nu så dricker jag ur glas och äter jättefint med mina egna bestik. Jag kan klättra upp och ner själv i min tripptrapp stol.
Om jag gör något mer än bara kisar i blöjan så säger jag till mamma eller pappa så att de får byta den.
Jag har börjat andvända 2-3 ords meningar, jag säger bland annat "tiita där", "äta mat", "titta vovve" osv. Jag förstår även att saker och ting hör ihop, att vovven säger voff och att kissen säger mjau.

 

 
 

September 2007

Jag har lärt mig massor av nya ord, det är både det ena och det andra som dyker upp när jag försöker prata. Allra roligast är det att härma vad andra säger. Mamma och pappa får passa sig för vad de säger, annars så snappar jag upp det. Nu har jag närmare 30 ord som jag använder mig av...

September 2007

Jag har lärt mig att sjung på dagis, jag gillar att sjunga låten "Lilla snigel". Det som man oftast hör mig nynna på är "akta dig, akta dig".

 
 

2007-08-07

Nu har jag fått min fjärde tand i överkäken, högra framtanden. Så nu har jag alla 4 framtänder där uppe. :)

2007-07-30

Min tredje tand i överkäken har tittat fram. Nu har jag båda tänderna som sitter utanför framtänderna. Snart kommer nog även min högra framtand så att jag slipper se så konstig ut.

 
 

2007-07-29

Jag har börjat ställa mig på huvudet och kika fram mellan benen. Jag tycker att det är jätteroligt och är jag i mammas och pappas säng eller i soffan så gör jag kullerbyttor. Oftast så ramlar jag bara på sidan, men ibland så lyckas jag göra en riktig kullerbytta.

2007-07-27

Äntligen så har jag lyckats att klättra upp på vardagsumsbordet. Jag har länge försökt att klättra upp från långsidan men utan resultat. Idag gav jag mig på bordet från kortsidan där det finns pinnar att ta spjärn mot. Nu är det ju hur enkelt som helst att klättra upp när jag kommit på hur jag ska göra.

 
 

2007-07-23

Jag har äntligen fått 2 nya tänder. Jag kan ha fått dem lite tidigare men mamma och pappa har inte tittat efter så mycket, men det gjorde mormor när hon var barnvakt åt mig. Jag har fått vänster framtand och tanden till höger om höger framtand. Snart kommer jag nog få den andra framtanden och den brevid vänster framtand. Det ser i alla fall ut som det.

2007-07-13

Nu har jag lärt mig att klättra upp i min rutchkana själv. Jag klättrar upp i stegen och sätter mig ner på rumpan och åker ner. Jag tycker att det är jätteroligt att åka kana.

 
 

2007-07-12

Nu har jag även lärt mig att klättra ur min tripp trapp stol här hemma. Det gör inte mamma och pappa gladare. Nu finns det inget ställe som de kan lämna mig obevakad på en halv sekund :).

2007-07-07

Nu har jag lärt mig att klättra ur min Tiggervagn trots att mamma och pappa spänner fast mig så hårt som det går. På något vänster så tar jag mig ändå ur och klättrar ner på marken. Mamma och pappa tycker inte alls att det är bra för nu måste de kolla mig varje sekund även när jag sitter i vagnen.

 
 

2007-07-03

Nu har jag äntligen lärt mig att klättra upp i sofforna hemma. Jag har blivit en riktig klätterapa och nöjer mig inte med att komma upp i soffan. När jag väl är där så fortsätter jag upp på fönsterbrädan.

2007-06-15

Nu har jag hittat lite fler av mina kroppsdelar, nu vet jag även vart näsan och mina öron är någonstans. Jag försöker att härma mamma och pappa när de säger näsa och öra, men det är inte alltid det blir rätt.

 
 

2007-06-07

Idag har jag badat i havet för första gången. Först tyckte jag att det var lite läskigt och började att gråta när mamma stoppade ner mig i vattnet. Men efter an lång stund av lekande i sanden så vågade jag mig ner i vattnet. Det var jättevarmt i vattnet, mamma och pappa tror att det var över 30 grader där. Min syssling Ida var också med och badade, men hon var mycket modigare än mig. Hon vågade springa rakt ut i vattnet och leka.

2007-06-06

Idag var jag på Tivoli i Köpenhamn med massor av släktingar. Jag fick åka en karusell för första gången i mitt liv. Det var jätteroligt att köra bilen runt på spåret. Jag fick även prova att springa på en jättestor uppblåsbar studsmatta. Det tyckte jag var jätteroligt, jag ville aldrig sluta.

 
 

2007-06-04

Jag har flygit flygplan för första gången i mitt liv. Det var lite spännande, jag fick sitta i pappas knä fastspänd med ett bälte hela tiden. När vi startade så satt jag och pappa och tittade ut över alla hus och bilar. Det var roligt att se allting uppifrån och se hur det bara blev mindre och mindre.


2007-06-03

Jag har hittat min mage och lärt mig att säga mage. Om mamma eller pappa frågar mig vart magen är så pekar jag på min mage och säger mage. Nu ska jag bara lära mig några fler kroppsdelar så kommer min 1½ årskontroll gå galant.

 
 

2007-06-02

Nu har jag äntligen lärt mig att resa mig upp utan att ha något som stöd. Mamma och pappa har sett mig göra det någon gång tidigare, men då har det bara varit en engångs grej. Nu gör jag det hela tiden, och det går ju så mycket fortare att ta sig någonstans nu när jag inte behöver krypa bort till en vägg eller liknande för att resa mig om jag tappar balansen.

2007-05-18

Nu räcker det inte för mig att gå framåt längre utan nu går jag bakåt också. Jag tycker att det är jätteroligt att backa, men det är lite läskigt för ibland kan jag snubbla på saker som jag inte ser. Att gå baklänges är min nya hobby som jag tränar på nästan hela tiden.

 
 

2007-04-26

Jag har lärt mig ett nytt ord, nu säger jag borta. När jag säger det så vänder jag upp händerna samtidigt. Jag tycker att det är jätteroligt att gömma saker för mamma och pappa och sedan säga "borta", det är även roligt att kasta ner saker på golvet och göra samma sak.

2007-04-24

Nu går jag helt och hållet, mamma och pappa tycker att det är jätteroligt att jag har blivit så duktig. Om jag tappar balansen så ställer jag mig upp igen och fortsätter min färd framåt. Det går riktigt fort nu och om jag bara tar det lungt så kan jag gå runt i hela lägenheten utan att ramla.

 
 

2007-04-17

Övning ger färdighet och nu har jag verkligen lärt mig att klättra. Idag så hittade mamma mig ovanpå dammsugaren i färd med att tända och släcka lamporna i köket. Jag når inte lampkontakterna om jag inte står på något och dammsugaren stod väldigt lägligt till :)

2007-04-15

Nu gör jag inte längre bara slängpussar med ena handen utan nu gör jag nästan alltid med båda händerna. Mamma och pappa tycker att jag är jättesöt när jag slängpussas.

 
 

2007-04-14

Jag har lärt mig att snyta mig själv, det går inte riktigt lika bra som när mamma och pappa hjälper mig men bra går det. Jag tar pappret och sätter det mot näsan och fräser. Jag har sett mamma och pappa göra det så många gånger när de har varit förkylda så det är därför jag har lärt mig. Än så länge tycker jag mest att det är en lek.

2007-04-11

Jag har lärt mig att klättra upp på saker och idag fick jag verkligen visa prov på mina färdigheter. Mamma och pappa lät mig klättra upp för alla 3 trappor i vårat trapphus. Det var väldigt roligt men också väldigt jobbigt. Det tog lite tid, men jag hoppas att jag får göra det fler gånger.

 
 

2007-04-09

Nu har jag blivit ännu duktigare på att gå. Jag tar mellan 10 och 15 steg nästan varje gång jag går nu. Mamma och pappa tycker att det är roligt att se mig. De tycker att jag ser ut som Frankensteins Monster eller nått.

2007-04-06

Jag har lärt mig att sitta på huk. Mamma och pappa är inte riktigt säkra på när jag lärde mig det helt. Det har kommit lite smygande. Men nu sitter jag stadigt utan att ramla eller tappa balansen.

 
 

2007-04-04

Jag har börjat våga mig på det här med att gå själv på riktigt. Idag när vi var hemma hos moster så släpte jag själv bordskanten och gick en 2-3 steg innan jag tyckte det var för läskigt att vara utan stöd. Mamma och pappa säger att det bara är en tidsfråga innan jag börjar gå ännu mer.

2007-03-27

Jag har lärt mig att säga ytterligare ett ord, nu kan jag säga "hejdå". Det gör jag nästan varje gång någon ska gå och så ger jag dem en slängpuss och vinkar. Mamma och Pappa tycker att jag är jättesöt när jag gör så. Ibland händer det att jag kör hela min ritual utan att det är någon som ska gå. Då skrattar bara mamma och pappa åt mig.

 
 

2007-03-19

Jag har äntligen lärt mig att dricka lite välling. Mamma och pappa tycker att det är jätteskönt för nu kan jag snart sluta att amma. Jag dricker inte så mycket välling åt gången, mellan 40 ml och 100 ml. Men det är iaf något säger mamma och pappa.

2007-03-16

Jag har lärt mig att bli en riktig flörtis. Pappa har lärt mig att blinka med ögonen. Jag har inte lärt mig att blinka med bara ett öga ännu. Men så fort någon blinkar till mig så blinkar jag tebax och skrattar.

 
 

2007-03-15

Jag har lärt mig en massa nya ljud för jag har börjat att härma mamma och pappa i allt de gör. Bland annat så säger jag "pssst" som mamma och pappa säger när de vill ha min uppmärksamhet.

2007-03-12

Jag har lärt mig att klättra ordentligt. Mamma har en pall som fotstöd inne i datorrumet. Den tycker jag är jätterolig att klättra upp på för då når jag mkt längre och kan trycka på alla tangenter på tangentbordet. Mamma tycker inte att det är lika roligt.

 
 

2007-03-06

Idag var första gången som jag blev inlagd på sjukhus efter den tiden jag låg inne när jag föts. Jag har fått lunginflammation med väldigt höga infektionsnivåer så läkarna ville hålla extra koll på mig.

2007-03-04

Jag har lärt mig att göra ett nytt ljud som mamma har lite svårt att förklara i ord. Jag slår tungan mot tänderna och säger la-la-la. Jag tycker det är jätteroligt och mamma och pappa härmar mig varje gång jag gör det. När de härmar mig så gör jag det ännu mer.

 
 

2007-02-26

Idag så gick jag och häll Maria i handen, hon hade bara en hand ledig så jag kunde bara hålla i den. Det gick hur bra som helst för mig att gå och bara hålla i en hand. Mamma och jag provade lite sen, och då gick jag ända från vardagsrummet ut till hallen med bara en hand som stöd.

2007-02-25

Idag på mitt kalas så stod jag själv igen, denna gången stod jag riktigt länge utan att tycka att det blev läskigt. Mamma tror att jag stod utan stöd i nästan 15 sekunder.

 
 

2007-02-13

Idag har jag fått äta mat själv för första gången. Mamma var tvungen att hjälpa mig en del för det var inte så lätt som man kan tycka. Jag fick upp maten på skeden ganska bra och jag träffade munen nästan varje gång. Men det roligaste av allt var att gegga med maten mellan fingrarna. Mamma tyckte att jag var jätteduktig när jag åt. Jag tror att jag kommer att få äta själv flera gånger.

2007-02-09

Nu har jag äntligen lärt mig hur man sätter på pappas stereo. Jag har tränat och tränat i flera dager och i morse så lyckades jag. Först vart jag lite rädd när högtalarna började att spela musik, men sen så började jag dansa som alltid när jag hör musik. Höja och sänka volymen kan jag oxå göra, fast det har jag kunnat ett tag.

 
 

2007-01-25

Nu har jag lärt mig att sätta på min speldosa själv så mamma och pappa behöver inte längre komma in till mig och sätta på den när jag ska somna. Jag tycker att det är jättekul att dra i Ior så att han spelar, det är nästan så att jag får svårare att somna nu när jag har lärt mig det.

2007-01-19

Nu har jag övat upp min kordination så att jag kan klappa händerna på riktigt. Jag får till och med fram ljud ibland när jag klappar dem. Varje gång mamma eller pappa eller någon annan säger "bravo" så kklappar jag. Det gör jag även när jag och mamma sitter och sjunger klappsånger, som tex "klappa händerna när du är riktigt glad".

 
 

2007-01-17

Idag har jag börjat träna på att klappa händerna. Jag och Hanna satt och sjöng och lekte en klapplek och då försökte jag att klappa händerna. Sen har jag och mamma tränat massor hemma. Jag har inte riktigt lärt mig det ännu, men jag tycker att det är jätte roligt. Så snart jag har övat upp min koardination lite så kommer jag nog att kunna det perfekt.

2007-01-15

Idag stod jag själv utan stöd för första gången. Mamma och Sandra höll på att städa i mitt rum. När de behövde min leksaksback som jag stod och lutade mot så stod jag kvar utan att hålla i den. Jag stod alldeles själv i 3-4 sekunder innan jag ramlade ner på rumpan. Både mamma och Sandra tyckte att jag var jätte duktigt.

 
 

2007-01-14

Nu har jag sagt ett till ord, denna gången vart det ordet "titta". Mamma och pappa tycker att det är bra att jag leker så mycket med Emilia för jag härmar nästan allt som hon gör.

2007-01-07

Nu har jag lärt mig att pussas på riktigt, mamma och pappa tycker att det är jätte mysigt när jag pussas med dem. Men ibland kan det bli lite för blött och slafsigt. När mamma eller pappa plutar mot munnen mot dem så lutar jag mig fram och pussas, fast än så länge så gör jag det med öppen mun.

 
 

2007-01-02

Idag har jag sagt pappa, jag var lite ledsen så jag kröp fram till pappa och drog i hans byxor för att resa mig. När jag hade ställt mig upp så sa jag pa-pa. Mamma tycker att jag har sagt pa-pa flera gånger förut. Men idag var första gången som pappa tyckte att jag sa det "på riktigt".

2006-12-28

Nu tycker både mamma och pappa att jag kan säga "tack tack". Varje gång mamma eller pappa ger mig något eller tar något från mig så säger de "tack tack" så nu säger jag också det. Fast när jag säger det så låter det mer som "ta-ta".

 
 

2006-12-22

Nu har jag nästan gett upp mitt ålande helt och hållet. Det är bara om jag har riktigt riktigt bråttom som jag fortfarande ålar. Annars så kryper jag nästan hela tiden. Jag tycker att det är jättekul att krypa och det är jättebra att jag kan följa efter mamma och pappa när de går in i ett annat rum.

2006-12-16

Jag har lärt mig att vinka på "kommando". När mamma eller pappa säger vinka till mig så börjar jag nästan alltid att vinka. Jag tycker det är jätteroligt att vinka. Så fort mamma eller pappa går ut i hallen så vinkar jag till dem för då tror jag att de ska gå. Jag vinkar även om det bara är jag och mamma hemma även fast att jag vet att mamma inte skulle lämna mig ensam.

 
 

2006-12-13

Idag har min andra tand tittat fram, det är den nedre högra tanden som sagt "titt ut". Den kom fram efter 2 dagar med riktigt hög feber, jag hade över 40 grader. Men nu när febern är borta så är tanden framme.

2006-12-10

Nu räcker det inte att bara ställe sig upp mot möblerna här hemma, nu ska jag gå runt dem också. Det är jättekul att gå runt vardagsrumsbordet och att gå mellan bordet och sofforna. Mamma och pappa kan inte längre flytta sakerna ovanpå bordet till ena sidan, för jag är där snabbare än blixten :-)

 
 

2006-12-08

Nu har jag börjat använda min back som jag har leksaker i som "gåvagn". Jag skjuter den framför mig på sina hjul och så går jag efter, jag tycker det är jätteroligt, men jag blir väldigt arg om den fastnar någon stans.

2006-12-06

Så har den äntligen kommit fram, min första tand! Mamma och pappa har vetat att den har varit på väg ett tag, jag har nämligen varit lite dålig i magen och varit lite grinig ett tag. Men nu kom förklaringen. Det är den vänstra framtanden i nedre käken som var den första att se dagsljus. Den högra är inte långt efter så den kommer nog också när som helst.

 
 

2006-11-30

Nu är det full fart på mig här hemma. Jag har börjat resa mig mot allt som bara finns. Allra roligast är det att resa sig mot dammsugaren, speciellt när mamma försöker att dammsuga. Jag förstår inte varför hon tycker att det blir svårt att dammsuga då, jag står ju bara och håller i den. Nu mera får mamma och pappa flytta in allt från alla kanter minst en 30 centimeter. Annars så får de inte ha sakerna ifred :-D

2006-11-25

Idag så tog jag mig upp till sittande från krypande/ålande. Mamma och pappa vet inte om jag gjort de tidigare men de tror inte det. Mamma och pappa tycker att jag är jätteduktig!

 
 

2006-11-25

Idag sa jag mitt riktiga första ord, mamma! Jag lekte i min gåstol i vardagsrummet och mamma satt inne vid datorn. När mamma sen kom ut i vardagsrummet så sprang jag fram till henne och sa ma-ma. Mamma vart alldeles till sig av lycka.

2006-11-23

Idag har jag lärt mig att slå på mina läppar och säga brrr brrr brrr så att det låter. Mamma har lite svårt för att förklara vad hon menar. Men jag hoppas att du förstår ändå...

 
 

November 2006

Nån gång på sista tiden så har jag lärt mig att ta mig från sittandes till krypandes/ålandes utan att välta eller göra illa mig. Mamma ch pappa vet inte exakt vilket datum som detta inträffade utan det har smygit sig på tills nu då jag gör det helt utan några problem.

2006-11-18

Idag har jag badat i en stor bassäng för första gången. Mamma och jag åkte till Sydpoolen med våra kompisar. Jag tyckte det var jätteroligt att bada och det spelade ingen roll om det var kallt i vattnet (26 grader) eller varmt i vattnet (30+ grader) jag hade lika kul ändå. Jag tycker att det är jätte roligt att slå på vattenytan så att det stänker överallt.

 
 

November 2006

Jag har lärt mig att vinka, mamma och pappa vet inte riktigt vilket datum jag lärde mig det. Men om någon vinkar till mig så vinkar jag oftast tebax till dem. Mamma och pappa tycker att jag är jättesöt när vi är ute och går och jag sitter och vinkar till alla möjliga människor.


2006-11-13

Imorse när pappa skulle hämta mig när jag vaknat så överraskade jag honom. Jag stod nämligen upp i sängen och höll mig i kanten. Det var första gången som mamma och pappa såg mig göra det. Det var lite synd att jag visade det för dem för nu har de sänkt ner min säng till botten.


 
 

2006-11-07

Nu har jag lärt mig att krypa/åla framåt jättefort. Om inte mamma och pappa håller koll på mig så kan jag rymma ut från ett rum fortare än kvickt. Jag ålar för det mesta men ibland så kryper jag några steg. Men det går än så länge så mycket fortare att åla att jag oftast väljer det.

2006-10-29

Nu har jag lärt mig att smacka med tungan/munnen. Om mamma eller pappa smackar så gör jag oxå det och skrattar jättemycket. Mamma och pappa skrattar oxå för de tycker att det är så gulligt.

 
 

2006-10-27

Idag har jag börjat försöka ställa mig upp längs möblerna. Det går inte så bra och jag välter ganska ofta, men jag ger inte upp. Jag ska lyckas ställa mig upp själv!

2006-10-21

Idag när jag var hemma hos farmor oh farfar så förflyttade jag mig mellan deras soffa och vardagsrumsbord helt själv. Det är första gången jag går utan att mamma, pappa eller gåstolen håler i mig som stöd.

 
 

2006-10-19

Idag tog jag mig framåt för första gången på magen. Jag och farfar låg och lekte på golvet när jag ville komma närmare honom. Så då tog jag tag med armarna och presade mig framåt. Jag försöker att komma upp på alla fyra, men än så länge så är magen och rumpan lite för tunga. Jag kan få upp rumpan för sig och överkroppen för sig. Men de blir svårt när jag ska kordinera ihop det.


2006-10-10

Nu har jag lärt mig att gå utan gåstolen. Om mamma och pappa håller mig i händerna så tycker jag det är jätteroligt att springa runt. Ibland går det dock lite för fort så att benen inte hinner med och då trillar jag ner på rumpan. Detsamma gäller om benen blir för trötta. Då sätter jag mig ner på ändan.

 
 

2006-09-22

Idag fick jag prova min gåstol för första gången. Det var ganska spännade men jag om inte så långt. Jag har inte riktigt fått in tekniken ännu, men det tar nog bara några dagar innan jag springer runt med världens fart. Det jobbiga är att jag inte når grejorna på golvet eller i hyllorna hur jag än försöker så är de för långt borta :(

2006-09-18

Jag har lärt mig att krypa, tyvärr så är det inte framåt jag tar mig utan bakåt. Hur jag än försöker så kommer jag bara bakåt, jag försöker att både krypa och åla, men inget av det lyckas jag med. Jag ställer mig på alla fyra och sen så åker benen ner och armarna putar mig bakåt. Det funkar bäst när jag har byxor på mig och ligger direkt på golvet.

 
 

2006-09-16

Idag så stod jag upp jättelänge i kyrkbänken och häll i mig själ mot ryggstödet. Så länge jag stod bredbent så gick det jättebra. Nu ställer mamma och pappa mig mot soffan hemma oxå, jag tycker att det är jätteroligt att stå själv. Jag längtar tills dess att jag kan ställa mig upp själv utan mammas och pappas hjälp.

2006-09-12

Jag har lärt mig att prata jättemycket. Mest så låter jag bara men jag gör även ett ljud som kan liknas med "blablabla". Det roliga är att det ljudet gör jag ofta när mamma och pappa sitter och pratar eller när mamma och pappa pratar med någon annan. Mamma och pappa tycker nästan att det verkar som om jag säger så för att jag får för lite uppmärksamhet och för att mamma och pappa pratar för mycket.

 
 

2006-09-08

Jag har lärt mig att slå på min egen mun så att det låter. Förut så gjorde jag det om mamma och pappa slog på munnen. Men nu kan jag som sagt slå på den själv. Både mamma och pappa tycker att jag är jätte rolig när jag gör så.

2006-08-29

Idag fick jag smaka glass för första gången, det var sådär. Det var ganska kallt men smaken var god. Jag hoppas att jag får smaka det fler gånger för då kanske jag gillar det ännu mer sen.

 
 

2006-08-25

Nu har det blivit fart på mig tycker mamma och pappa. Jag gillar att utforska mitt rum massor. Jag rullar runt från rygg till mage till rygg hur många gånger som helst och förflyttar mig på så sätt mellan sakerna jag vill känna på och bita i. Mamma och pappa tycker det är lite jobbig, för nu kan de inte lämna mig på ett ställe och förvänta sig att jag ska vara kvar där.

2006-08-20

Jag har lärt mig att sitta utan stöd. Mamma och pappa tycker att jag är jätteduktig även om jag välter lite ibland. I vagnen så sitter jag upp hela tiden när jag är vaken. Det finns ju så många roliga saker att titta på som jag missar om jag ligger ner.

 
 

2006-08-11

Idag har jag varit utomlands för första gången i mitt liv. Jag åkt med färjan till Helsingör i Danmark med mamma, pappa, farmor och farfar. Tyvärr så såg jag inte så mycket av Danmark för det regnade nästan hela tiden och jag sover så gott i min vagn då. Men jag har i alla fall varit utomlands.

2006-08-01

Idag så såg mamma och pappa mig plocka ur och sätta tebax nappen själv för första gången. Jag kan ha gjort det tidigare men det är inget som mamma och pappa vet något om.

 
 

2006-08-01

Idag så flyttade jag min leksak från hand till hand ett par gånger, det var första gången mamma och pappa såg mig göra det. Men sen så har de varit så upptagna med vår renovering att de inte skulle ha märkt det tidigare.

2006-07-30

Idag var mormor, morfar och Naldo på besök, när vi satt och fikade i vardasrummet satt jag som vanligt själv i soffan. Mormor var tvungen att berätta för mamma och pappa att det är att sitta med stöd. Jag har suttit så ganska länge så mamma och pappa vet inte exakt när jag började sitta med stöd.

 
 

2006-07-27

Nu har jag upptäckt min röst på riktigt, mamma och pappa tycker inte att det är så jätteroligt för jag gör höga pipljud nästan hela tiden. Jag tycker att det är jätteroligt att det är jag som låter och bryr mig inta alls om att mamma och pappa säger nej till mig.

2006-07-25

Nu har jag fått prova det mesta som finns i matväg för 4-5 månadres bebisar. Jag tycker om nästan allt men morötter är min favorit. Tyvärr så blir jag prickig av morötterna så det får jag inte äta på ett tag. Gröten är också god, den håller jag mig mätt på jättelänge.

 
 

2006-07-23

Nu har jag lärt mig att om mamma eller pappa "slår" på min mun så ska jag säga "Ahhh". Det kommer ut ett jätteroligt ljud då och mamma och pappa börjar nästan alltid att skratta. Det är roligt när de blir glada.

2006-07-17

Idag var min moster barnvakt åt mig så då fick jag nappflaska med mat i. Jag kunde hålla i min flaska själv och äta. Det var först gången jag gjorde det, men sen så har jag inte fått flaska sen jag var pytteliten, si så där 2 månader eller nått.

2006-07-12

Idag har jag hittat mina fötter på riktigt när jag låg på skötbordet och mamma bytte min blöja. Mina fötter är jätteroliga och jag kan ha kul med dem hur länge som helst. Tyvärr är jag inte tillräckligt vig för att kunna suga på tårna ännu, men jag försöker och försöker hela tiden.

2006-07-11

Idag när mamma och pappa skulle plocka upp mig ur sängen på morgonen så låg jag som pippiångstrump, de vill säga med fötterna på huvudkudden och huvudet vid fotändan. Mamma och pappa tyckte det var ganska roligt att jag snurrat 180 grader men jag kunde inte riktigt förstå varför de skrattade åt mig.

 

 
 

2006-07-10

Idag vände jag mig från rygg till mage för första gången. Nu har jag kommit på hur man gör för att inte få armen i vägen. Pappa tyckte det var roligt att det bara var han som var hemma så att han fick se det före mamma. Annars är det nästan alltid mamma som upptäcker mina nya saker jag har för mig.

2006-07-05

Idag fick jag prova morötter för första gången, det är ju jättegott. Vad tror mamma och pappa, försöka lura i mig potatis när det finns andra saker som är så mycket godare. Jag åt massor av maten, lite mer än en matsked, mums!

 
 

2006-07-03

Idag badade jag ensma i badkaret för första gången. Mamma och pappa har köpt en insats som man sätter fast i badkaret som gör att jag kan ligga nästan helt fritt. Det var jätteroligt att plaska med armarna och benen i vattnet. Nu vill jag bad jämt!

2006-06-29

Idag har jag vänt mig från mage till rygg för första gången. Mamma satt på golvet och lekte med mig medans jag låg i soffan. Helt utan förvarning så låg jag helt plötsligt på ryggen. Jag hade lite hjälp av att soffan lutar lite neråt. Men jag vände mig helt själv. När mamma la mig på magen igen så vände jag mig ytterligare två gånger. Nu måste mamma och pappa hålla koll på mig jämt.

 

2006-06-27

Idag fick jag prova riktig mat för första gången. Mamma hade kokat potatis och blandat med lite bröstmjölk så att det vart som en puré. Jag tyckte det var sådär, jag åt lite gran ca 1 tsk men sen vart jag mätt så då fick det vara bra. Mamma och pappa tyckte att jag var jätteduktig.

2006-06-26

Idag låg jag på mammas mage när hon "hoppade" med mig. Jag tyckte det var så roligt att jag gapskrattade högt flera gånger på rad. Det var första gången mamma hörde mig skratta ett riktigt skratt. Hon tyckte det var jätteroligt, men när vi skulle göra samma sak när pappa kommit hem från jobbet så att han också fick höra mig så var jag såklart knäpptyst.

2006-06-24

Idag när jag låg under mitt babygym och lekte så gjorde jag mitt första riktiga vändningsförsök. Jag har kunnat vända mig till sidan själv ganska länge, men nu rullade jag över helt. Tyvärr så förstod jag inte riktigt hur jag skulle komma runt hela vägen till magen för min vänstra arm var lite ivägen. Men jag fortsätter och träna och snart så kommer jag klara att vända mig från rygg till mage.

2006-06-19

Idag när jag låg i mammas och pappas säng på morgonen så la mamma mig på magen. När jag låg på magen så försökte jag ställa mig upp på alla fyra. Jag lyckades några gånger så att magen var ovanför madrassen. Det var bara några korta sekunder varje gång, men om ett par veckor kan jag nog stå så en längre stund :).

 
 

2006-06-15

Idag så tog jag emot en leksak för första gången. Mamma och jag satt och lekte med mina skallror och några andra saker. När mamma sträckte fram en av mina skallror så tyckte jag att den var ganska intressant så jag tog den ifrån henne. Efter det så tar jag det mesta som mamma och pappa sträcker fram till mig.

2006-06-12

Inatt så har jag varit riktig duktig, jag somnade klockan 20:30 och sov ända fram till kloackn 7 på morgonen. När jag fått lite mat av mamma somnade jag om och sova fram till klockan kvart över 9. Mamma och pappa tycker jag är jätteduktig som sover så bra. De hoppas att jag fortsätter med det.

 
 

2006-06-02

Idag så hittade jag äntligen min tumme på riktigt till mammas och pappas stora förtjusning. De tycker att jag är sååå söt när jag suger på tummen. Det blir ett jätteroligt ljud när jag suger, det smackar jättemysigt. Mamma och pappa försöker att ge mig nappen när jag börjar suga på tummen, men den smakar inte alls lika gott. De tycker att jag ska andvända nappen istället, för den kan de plocka bort sen när jag blir äldre. Tummen har jag ju alltid kvar!

2006-05-31

Om man håller mig i händerna när jag ligger ner och sakta drar uppåt så ställer jag mig upp. Jag kan stå upp en lång stund med endast händerna som stöd, fast jag måste spänna hela kroppen.

2006-05-21

Idag så har både mamma och pappa hört mina nya ljud jag gör. De är inte riktigt säkra på att jag gör dem medvetet, men de skrattar lika hjärtligt varje gång. Det är jätteroligt när mamma och pappa skrattar så då börjar jag nästa alltid också att skratta.

2006-05-16

Idag så har jag börjat greppa saker ordentligt. Det är inte längre gripreflexen som gör att jag tar tag i saker utan det är jag själv som vill. Mamma tycker att jag är jätteduktig som kan hålla i mina leksaker, men det är inte lika roligt när jag drar henne i håret och drar ut hennes tröja.

2006-05-10

Idag var jag och mamma på BVC på 2 månaderskontrollen. Då var jag ju tvungen att visa läkaren vilken duktig kille jag är så när han lägger mig på mage så lyfter jag upp huvudet och bröstkorgen ända ner till bröstvårtorna. Så ligger ja en lång stund, bara för att mamma ska bli stolt. Och det vart hon kan jag lova.

2006-04-27

Idag när mamma och pappa satt och åt frukost och jag satt i min babysitter så hade jag det ganska ok. Men sen böjde sig mamma ner och busade med mig, oj så kul jag tyckte att det var. Jag gapskrattade med öppen mun, gång på gång. Min mamma kan vara riktigt rolig ibland :), pappa också för den delen.

2006-04-22

När pappa busar med mig och blåser på mig så skrattar jag jättemycket. Nu kan alla se mina stora smilgropar som jag ärvt av mamma.

2006-04-10

Jag rör mer och mer på min vänstra arm. Snart är jag lika aktiv med den som med den högra. Jag har även lärt mig att ligga på mage och kan lyfta på huvudet trots att armen inte riktigt vill vara med.

2006-04-03

Jag får ha armen i ärmen och slutar med Alvedon regelbundet för min överarmsfraktur. Jag rör lite på armen och viftar med fingrarna.

2006-03-19

Jag blir av med mitt bandage och får börja ha på mig kläder för första gången. Det första plagget är en omlottbody med kaniner och nallar på.